Onze buurtadviseurs

De buurtadviseurs zijn het eerste aanspreekpunt van de gemeente voor zaken die er spelen in je buurt, wijk of dorp. Zij leggen de verbinding tussen de gemeente en inwoners, tussen inwoners onderling en schakelen waar nodig binnen de gemeentelijke organisatie met collega's. Ook voor maatschappelijke initiatieven of vragen over participatie kun je bij hen terecht. 

Wat doet de buurtadviseur?

  • De buurtadviseurs zijn het eerste aanspreekpunt van de gemeente voor zaken die er spelen in uw buurt, wijk of dorp. Zij leggen de verbinding tussen de gemeente en inwoners, tussen inwoners onderling en schakelen waar nodig binnen de gemeentelijke organisatie met collega's.
  • De buurtadviseurs zijn vaak te vinden in uw buurt, wijk of dorp. Wat ze daar horen, nemen ze mee naar ‘binnen’ in het gemeentehuis. Op deze manier sluit de gemeente zo goed mogelijk aan bij uw leefomgeving, én maken we ruimte voor goede initiatieven.
  • Zij zorgen ervoor dat buurten, wijken en dorpen op tijd bij plannen en werkzaamheden van de gemeente betrokken worden en houden zo in de gaten of de afspraken worden nagekomen.
  • De buurtadviseurs hebben daarnaast veel contact met de wijk- en dorpsraden en bewonersgroepen om hen te adviseren en te ondersteunen.
  • U kunt bij de buurtadviseurs terecht voor uiteenlopende vragen. Bijvoorbeeld wanneer u een goed idee hebt voor uw buurt, een leefbaarheidsinitiatief wilt insturen, of vast loopt bij het uitvoeren van uw plan. De buurtadviseurs helpen u graag verder en kijken samen met u naar de mogelijkheden.

Goed idee? Doe er iets mee!

Wilt u bijvoorbeeld een activiteit organiseren voor ouderen in de buurt? Of wilt u met uw buurtgenoten een moestuin aanleggen? Of een schoonmaakactie houden? En heeft u advies nodig? Meld dan uw idee of activiteit aan bij de buurtadviseur van uw wijk/dorp (zie tabel). Zij nemen daarna contact met u op om samen de mogelijkheden te bespreken. Belangrijk is dat uw plan of idee ten goede komt aan de hele wijk, buurt of straat en dat u en de buurtbewoners zelf aan de slag gaan.

Meldingen openbare ruimte

Wilt u kleine problemen in de openbare ruimte melden (zoals losliggende stoeptegels, een omver gereden paaltje, of een kapot speeltoestel)? Meld uw klacht telefonisch via 14 0413 of via de website

Lees hier meer over wat de buurtadviseurs doen in Meierijstad.