Bloemenwijk Schijndel

In de Bloemenwijk komt een natuurlijk park, met veel bomen en gevarieerde beplanting. Het park ligt aan de Papaverstraat. Het nieuw te bouwen wijkcentrum ligt aan het park, net als de nieuw te bouwen woningen. 

Vanuit de aanliggende buurt lopen paden door het park, waarover bewoners met kinderwagens, rollators en scootmobiels makkelijk hun weg kunnen vinden. Vanaf het terras van het wijkcentrum is zicht op een deel van het park en vanuit de woningen is zicht op een ander deel van het park. 

Een deel van het park ligt laag omdat het regenwater moet worden opgevangen. Dit zijn zogenaamde wadi’s. Het water dat op de daken en op de straten valt stroomt naar de wadi, van waaruit het de grond in zakt. In droge tijden kunnen de wadi’s worden gebruikt als speelveld. 

In het park komen diverse speelvoorzieningen voor kinderen van verschillende leeftijden, maar ook met jongvolwassenen en ouderen is rekening gehouden.

Voor de inrichting van het park  zijn drie ontwerpen getekend. Het verschil in de schetsen zit in de indeling en locatie van speelvoorzieningen. 

Graag willen we van u weten wat u van de ontwerpen vindt (en waarom) en of u nog aanvullingen of ideeën heeft om bij de verdere uitwerking rekening mee te houden. 

Geef de voorkeur voor een van de drie ontwerpen door via de poll op deze pagina of laat een (uitgebreidere) reactie achter op ccrooijmans@meierijstad.nl. Heeft u moeite om deze pagina en de bijgevoegde plattegronden goed te lezen? Mail dan ook naar ccrooijmans@meierijstad.nl voor een alternatieve presentatie en eventueel uitleg.

Ontwerp 1

In dit voorstel ligt het spelen voor de kinderen voor het wijkcentrum. Het spelen gebeurt op kleine heuvels met spelaanleidingen. In dit ontwerp is ook een picknickbank meegenomen.

Het speelveld ligt in de wadi voor de woningen. Tussen de woningen en het veld ligt een beplantingsstrook als buffer. De paden komen samen op een klein pleintje waar een aantal banken staat. Nabij het wijkcentrum ligt eveneens een soort pleintje met banken waar voldoende ruimte is om jeu de boules te spelen. 

Plattegrond voorstel 1 met ingetekend wat is omschreveen in bovenstaand tekstvak

Ontwerp 2

In dit voorstel is het speelveld voor het wijkcentrum gelegd, evenals het spelen voor de kleinere kinderen. Rondom het speelveld ligt op een verhoging een parcours, waar zowel kinderen als volwassenen worden uitgedaagd om te bewegen. In de wadi is in dit model vooral beplanting gelegd. Dit is een soort pluktuin/bloementuin. Een meer rustige plek in het park. Daar waar de paden samenkomen staat een aantal banken en is het mogelijk jeu de boules te spelen. Op de foto’s zijn mogelijk sfeerbeelden te zien.

Plattegrond voorstel 2 met ingetekend wat is omschreveen in bovenstaand tekstvak

Ontwerp 3

In het derde voorstel ligt voor het wijkcentrum een moestuin. Hieromheen ligt de verhoging met het beweegparcours en het spelen voor de kleintjes. Voor de woningen in het tweede deel is in de wadi het speelveld gelegd, omgeven door beplanting en voorzien van een aantal spelaanleidingen. Ook hiervan zijn sfeerbeelden gegeven.

 

Plattegrond voorstel 3 met ingetekend wat is omschreveen in bovenstaand tekstvak

U kunt tot 1 september ook uw mening geven over de ontwerpen. Na de zomervakantie gaan we ook met schoolkinderen in gesprek. Daarna maken we de keuze voor het uiteindelijke ontwerp en werken we deze verder uit in een schetsontwerp.  In het najaar komen we er bij u op terug